Zomertijd 2018

Zomertijd 2018 begint in week 13. Van zondag 27 maart op maandag 28 maart gaat de klok om 02.00 uur een uur vooruit. Ineens is het 03.00 uur en hebben we te maken met een korte nacht. Van zondag 30 oktober op maandag 31 oktober gaat de klok om 03.00 uur weer terug. Die nacht wordt het dus 2 maal 02.00 uur en dan hebben we een lange nacht.

Zomertijd is meer zonlicht

De bedoeling van zomertijd is dat wij meer profijt hebben van het licht. De avonden zijn langer licht, waardoor er tevens sprake is van een bezuiniging van elektriciteit. De lichten gaan later aan, zowel thuis als op straat. Dit zorgt voor een enorme besparing. Maar ook het leven in het licht is voor de gezondheid beter voor iedereen. Licht geeft positiviteit en kan het leven vrolijker maken. Waarom moet het licht zijn als iedereen toch ligt te slapen? Maak gebruik van het licht en slaap als het donker is. In 1977 is de eerste zomertijd van start gegaan. En sindsdien is het niet meer weg te denken. Iedereen houdt rekening met de “korte” en “lange” nacht en iedereen weet dat dit altijd begint in het laatste weekend van maart en eindigt in het laatste weekend van oktober.

Zo begon de zomertijd

In 1977 was er de oliecrisis. Dit was dan ook de eerste reden voor het beginnen van de zomertijd. Energiebesparing om minder gebruik te maken van de dure olie. De zomertijd 2018 kan ook het begin zijn van het nieuwe seizoen. De dagen worden langer, het weer wordt beter en iedereen ziet uit naar de warme dagen van de lente en zomer. Vaak wordt dit als einde gezien van de sombere winterse dagen. We gaan weer naar het licht, de donkerte is voorbij. Wat begon als besparing wordt nu gezien als lichtpuntje. Lekker lang buiten zitten bij de barbecue, gezellig de zomer tegemoet.