Vaderdag

In Nederland wordt Vaderdag elk jaar op de derde zondag van juni gevierd. Vaderdag 2016 zal op zondag 19 juni vallen. Vaderdag is een dag waarop we met z’n allen stilstaan bij vaderdagal de taken die een vader heeft. De rol van de vader is heel belangrijk in het gezin. Deze speciale dag is om aandacht daaraan te besteden. Kinderen verwennen hun vader op die dag en zetten hem in het zonnetje.

Vaderdag werd in 1909 geïntroduceerd in Amerika en wordt tegenwoordig in veel landen over de hele wereld gevierd. Op Vaderdag worden er vaak activiteiten en sporttoernooien georganiseerd, speciaal voor vaders en hun kinderen. De meeste kinderen geven hun vader op Vaderdag een cadeautje, een gedichtje of een zelfgemaakt knutselwerkje.

Vaderdag cadeau’s

Op deze feestdag is het natuurlijk leuk om je vader een cadeau te geven. Het kan soms wel moeilijk zijn om een cadeau uit te zoeken voor je vader. Veel mensen kiezen voor kleding, geurtjes, gereedschappen en spullen die hij bij zijn hobby kan gebruiken. Een goedkopere maar toch leuke optie is om voor je vader te knutselen. Vooral jongere kinderen vinden het heel leuk om dat te doen, terwijl pubers liever iets kopen voor hun vader. Maar er zijn zelfs volwassenen die graag voor hun vader knutselen. Een knutselwerk voor Vaderdag hoeft niet perfect te zijn. Het idee achter een zelfgemaakte geschenk is veel belangrijker. De meeste vaders zijn al blij met de speciale aandacht die ze op Vaderdag krijgen.

Maak een mooie tekening of schrijf een lief gedicht voor je vader

Een andere manier om je vader blij te maken op deze feestdag is door een gedicht voor hem te schrijven. Daarin beschrijf je dan hoe bijzonder je vader voor jou is. Kinderen maken vaak op school gedichten die ze met Vaderdag vol trots opzeggen. Maar ook voor oudere kinderen en volwassenen kan een gedicht voor vader leuk zijn.

Stef Bos – Papa