Sinterklaas 2018

Sinterklaas: maandag, 5 december 2018

De dag waar alle kinderen in Nederland op wachten, valt in 2018 op een maandag. Dit jaar komt Sinterklaas aan op zaterdag 12 november 2018, maar in welke stad is nog niet bekend.

Sinterklaas feest 2018

Het sinterklaasfeest staat bekend om de Sint die samen met zijn pieten vanuit Spanje in Nederland op bezoek komt. Kinderen die in het afgelopen jaar lief zijn geweest krijgen dan cadeautjes, waar stoute kinderen de roe krijgen. Het feest gaat vaak samen met veel gezang van sinterklaasliederen op scholen en in clubgebouwen. Daarnaast mogen kinderen vaak thuis hun schoen opzetten, om daar vervolgens iedere ochtend een kleinigheidje in te kunnen vinden. Ook winkels doen hier in veel gevallen aan mee, door kinderen hun schoen in de winkel te laten zetten. Ook daar zal de Sint vervolgens een bezoekje aan brengen. Ook op scholen wordt volop feest gevierd. Sinterklaas brengt dan netjes aan iedere school een bezoekje om zo de kinderen cadeaus en wat lekkers te geven. De kinderen gaan voor hem en zijn pieten zingen en de Sint heeft dan vaak een kort gesprekje met ze.

Zwarte Piet

Zwarte Piet is vaak een echte acrobaat. Dit laat iedere piet dan ook graag zien door in vele gevallen met een mooie show te komen. Natuurlijk is niet iedere piet hiervoor weggelegd en daarom hebben zij allemaal hun eigen taak. Dit komt duidelijk naar voren in de televisieshow die in de sinterklaasperiode op televisie komt. Daarin worden Sinterklaas en zijn pieten op de voet gevolgd, zodat iedereen precies kan zien wat iedere piet kan en doet én hoever Sinterklaas is met al zijn voorbereidingen voor het grote feest. Voor sinterklaas 2018 zal dit naar verwachting wederom een populaire show worden.

*Sinterklaas 2018 is onder voorbehoudt. Mogelijk is het Sinterklaas feest in 2018 bij wet verboden.