Pasen 2018

Pasen 2018 valt op zondag 27 April en maandag 28 april. Zondag is het 1e paasdag en maandag 2e paasdag. Elk jaar wordt Pasen gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan die plaats vind in de lente. Als volle maan op een andere dag dan zondag valt, dan word 1e Paasdag de zondag na die volle maan gevierd. Zondag en maandag zijn dus twee vaste dagen. Pasen is voor christenen het belangrijkste feest. De opstanding van Jezus wordt op deze dag namelijk gevierd, welke veel betekend voor de gelovige christenen.

Eerst Goede Vrijdag, dan pas Pasen

Goede Vrijdag is voorafgaand aan Pasen. Deze dag hangt samen met Pasen en is ook een belangrijke dag. Op Goede Vrijdag wordt namelijk herdacht dat Jezus werd gekruisigd door de Romeinen. Een paar dagen later staat Jezus op uit het graf om naar Zijn Vader in de hemel te gaan. Hieraan voorafgaand hebben mensen Hem gezien en heeft Jezus zijn volgelingen nog toegesproken. Ook was er een engel die verteld heeft dat Jezus opgestaan is uit de dood. Dit betekend erg veel voor gelovigen. Jezus is gestorven vanwege alle zonden in de wereld en is na zijn dood opgestaan en naar Onze Vader in de hemel gegaan.
De kruisiging en zijn lijden waren niet voor niets geweest, het had een diepe betekenis wat voor gelovigen veel betekend.

Pasen 2018 de herdenking van Jezus of de zoektocht naar eieren?

Op Pasen 2018 wordt het dus weer gevierd en zijn er speciale kerkdiensten waarin de herdenking van Jezus centraal staat. Voor de kinderen is er vaak een Paashaas en kunnen kinderen naar eieren zoeken. Ook zijn er allemaal chocolade paashazen in winkels te vinden en chocolade eieren.De eieren staan symbool voor nieuw leven welke dus in verband staat met Paaszondag toen Jezus uit het graf opstond.

Goed nieuws voor werkende mensen, de paasdagen zijn vrije dagen!
De Heideroosjes – Ze Smelten De Paashaas