Moederdag

Zet moeder in het zonnetje op Moederdag. De tweede zondag van mei is deze speciale dag. MoederdagMoederdag 2016 valt op zondag 8 mei. Op basisscholen wordt dan iets gemaakt door de kinderen. De vaders maken een ontbijt klaar. En voor oma’s is het een dag waarop de kinderen en kleinkinderen op visite komen.
En voor velen is dit ook een dag waarop men met bloemen de moeders wil verwennen. Maar het is ook een dag waarop de overleden moeders en oma’s worden herdacht. Een bezoekje aan het graf of een speciale herinnering in de vorm van een gebed of aandenken zorgen ervoor dat deze moeders nooit worden vergeten.

Moederdag, moeder wordt in het zonnetje gezet

Voor de partners en kinderen begint de dag al vroeg. Moeder mag uitslapen, het ontbijt wordt verzorgd door de partner en kinderen. Met een eitje, een paar broodjes en een vaasje met een mooie roos gaat het gezin naar de moeder en verrast haar. Daarna volgen vaak de cadeautjes. Zelfgemaakt op school of kinderdagverblijf. En de partner zorgt voor een kleine verwennerij in de vorm van een mooie bos rozen of een klein sieraad. De moeder wordt die dag ontzien, alle huishoudelijke taken worden overgenomen door het gezin. Moeder is vrij op Moederdag 2015 en mag rustig genieten van alle verwennerijtjes.

Oma’s krijgen ook aandacht op moederdag

Vaak worden de oma’s bezocht. Ook voor haar is er een cadeau of een bos bloemen. Het bezoek van haar kinderen en kleinkinderen is voor de oma al vaak het cadeau. Na dit bezoek is het tijd om de keuken in te gaan. Partner en kinderen gaan zorgen voor een gezellig en smakelijk diner. Of er wordt gekozen voor een diner in een gezellig restaurant. Zo wordt Moederdag traditiegetrouw gevierd met het gezin. De commercie speelt hier slim op in. Met bloemen, sieraden, boeken en muziek wordt er veel aandacht besteedt aan deze dag.

André van Duin – Moederdag