Kerst 2018

Kerst 2018 valt op zondag 25 december en maandag 26 december. Kerstmis word jaarlijks op 2 vaste data gevierd in Nederland. Eerste kerstdag is altijd 25 december en de tweede kerstdag valt altijd op 26 augustus. Tijdens deze twee dagen word de geboorte van Jezus Christus gevierd door christenen.

Kerst 2018 begint natuurlijk met kerstavond

Voor kerstmis is er kerstavond. In veel kerken vinden kerstdiensten plaats waarbij de Kerst 2015dienst volledig in het teken van de geboorte van Jezus staat. Hoewel het aantal gelovigen, en dus daarmee ook het aantal kerkgangers, de laatste jaren afneemt, is de kerk op kerstavond toch aardig vol. Veel mensen die normaliteit niet naar de kerk gaan besluiten dat op kerstavond wel te doen. De dag erna is het twee dagen kerstmis, een echt familiefeest te noemen.

Kerst vier je met geliefden en vrienden

Families komen vaak samen en dineren in luxe. Kerstkaarten worden er volop gestuurd naar vrienden en familie en vaak geven ze elkaar ook kerst cadeaus. In Nederland geven zeKerstman dat vaak aan elkaar, in andere landen is er vaak een kerstman die de cadeautjes bezorgd aan de families. Een kerstboom wordt enkele weken van te voren al opgezet en volop versierd. Ook een kerststal hoort erbij met vaak beeldjes van het kindje Jezus, de vader Jozef en de moeder Maria. Ook zijn er vaak een os, een ezel, herders, schapen en engelen in te zien. Ook de drie koningen behoren erbij, welke een feest is na kerstmis. Men breekt meestal na drie koningen de kerstboom weer af. Overal zijn lichtjes en kaarsen te vinden en ondanks dat kerst in hartje winter valt, voelt het allemaal erg warm aan.

Ook al is het aantal gelovigen de afgelopen jaren afgenomen, kerstmis word nog volop gevierd. Het is een traditioneel feest en zal dit ook blijven. Weet jij al waar jij kerst 2018 door gaat brengen?