Hoe BMW zich richt op het verminderen van de ecologische voetafdruk van hun elektrische auto’s

BMW heeft een duidelijke visie op de toekomst van mobiliteit en hun focus op duurzaamheid en elektrische mobiliteit is daar een integraal onderdeel van. Een van de belangrijkste aspecten van elektrische mobiliteit is de laadinfrastructuur en BMW heeft de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt op het gebied van opladen en laadvermogen.

Opladen en laadvermogen in kW van de verschillende BMW-modellen

BMW biedt momenteel verschillende volledig elektrische modellen aan, waaronder de BMW i3 en de BMW iX3, en er komen nog meer modellen aan, zoals de BMW i4 en de BMW iX. Het laadvermogen van deze modellen varieert van 11 kW AC tot 150 kW DC, afhankelijk van het model en de gebruikte laadinfrastructuur.

De BMW i3 heeft bijvoorbeeld een laadvermogen van maximaal 11 kW via een standaard thuislaadstation en kan in ongeveer 4,5 uur volledig worden opgeladen. Via een openbaar snellaadstation met een laadvermogen van 50 kW DC kan de BMW i3 in ongeveer 42 minuten voor 80% worden opgeladen. Nieuwere BMW-modellen, zoals de BMW iX3 en de aankomende BMW i4 en iX, hebben echter een veel hoger laadvermogen van maximaal 150 kW DC, wat betekent dat ze veel sneller kunnen worden opgeladen. Zorg ervoor dat je wel een geschikte BMW laadkabel voor iedere specifieke auto gebruikt om het volledige laadvermogen te benutten.

BMW’s focus op het verminderen van de ecologische voetafdruk van hun elektrische auto’s

Maar BMW’s inzet voor elektrische mobiliteit gaat verder dan alleen het laadvermogen. Het bedrijf werkt aan verschillende initiatieven om de ecologische voetafdruk van hun elektrische auto’s te verminderen. Zo heeft BMW zich gecommitteerd aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen in hun productieproces met 80% tegen 2030, in vergelijking met 2019. Het bedrijf gebruikt ook duurzame energie in hun productiefaciliteiten en heeft zich gecommitteerd aan het verminderen van hun afvalproductie.

Daarnaast heeft BMW een “Circular Economy” -strategie geïmplementeerd om de levensduur van hun voertuigen te verlengen en hun gebruikte materialen te hergebruiken. Dit omvat het ontwerpen van auto’s met het oog op hergebruik en recycling, en het implementeren van een gesloten materiaalkringloop voor batterijen van elektrische voertuigen.

BMW is een leider in de overgang naar elektrische mobiliteit en hun toewijding aan duurzaamheid is een integraal onderdeel van deze overgang. Het bedrijf heeft grote vooruitgang geboekt op het gebied van laadinfrastructuur en laadvermogen voor hun elektrische voertuigen, en werkt ook aan verschillende initiatieven om de ecologische voetafdruk van hun auto’s te verminderen. Met de aankomende release van de BMW i4 en de BMW iX, zal BMW’s focus op elektrische mobiliteit alleen maar sterker worden.

Het is duidelijk dat BMW zich inzet voor het verminderen van de ecologische voetafdruk van hun elektrische voertuigen. Het bedrijf werkt aan verschillende initiatieven om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en duurzame energie te gebruiken in hun productieprocessen. BMW heeft ook een “Circular Economy” -strategie geïmplementeerd om hun gebruikte materialen te hergebruiken en hun afvalproductie te verminderen.

Trackback from your site.

Leave a comment