De belangrijkste feestdagen

In 2015 staan er weer enorm veel feestdagen op ons te wachten. In dit artikel willen wij deze feestdagen met je langs lopen. Zo kun je lezen waarom een bepaalde feestdag wordt gehouden en wanneer deze is. Kortom, je leest alles over de aankomende Nederlandse feestdagen in 2018!

Het begin van de feestdagen in 2018

Nieuwjaarsdag
feestdagenOp de eerste dag van 2018 is het al gelijk raak, de eerste feestdag! Op 1 januari 2018 kunnen we met z’n allen genieten van een heerlijke vrije dag. De dag valt op een donderdag, een doordeweekse dag, waarop de meeste mensen zouden moeten werken. Op 1 januari 2018 is dit dus niet het geval. Weet jij al wat je gaat doen op deze dag? Veel mensen bezoeken op de 1e dan van het nieuwe jaar familie of vrienden.

Goede vrijdag
Op vrijdag 3 april 2018 valt Goede vrijdag. Vrij krijg je er niet voor bij de meeste bedrijven, maar het is wel een dag waarop veel Christen stilgezet worden. Veel Nederlanders kennen de betekenis niet van deze dag. Christen herdenken op deze dag de dood van Jezus Christus, zo’n 2.000 jaar geleden. Kerken houden op deze dag vaak extra diensten. Weet je nog niet wat je gaat doen op deze dag? Wellicht een keer interessant om zo’n kerkdienst bij te wonen, ook al heb je niks met het geloof.

Pasen – Twee feestdagen
Direct na goede vrijdag wordt Pasen gevierd. Christen vieren de wederopstanding van Jezus Christus. Pasen is altijd opgedeeld in twee dagen, eerste paasdag en tweede paasdag. Tweede paasdag valt op maandag 6 april, de meeste Nederlanders hebben dan vrij. Wel lekker zo vlak na het weekend, extra lang weekend dus!

Koningsdag
Op 27 april 2018 is het Koningsdag. Deze dag valt op een vrijdag. Net als met Pasen kunnen we dus profiteren van een lekker lang weekend. Het is nog niet bekend naar welke plaats de koning in 2018 zal afreizen. Zodra dit bekend is kun je voor jezelf bepalen of je er ook heen gaat of niet. Aanwezig zijn bij Koningsdag 2018 is natuurlijk wel een hele belevenis!

Bevrijdingsdag 2018
Dinsdag 5 maart 2018 vieren we onze vrijheid. Eens in de 5 jaar krijgen we een vrije dag, in 2018 is dat weer het geval! Moest je de afgelopen jaren het bevrijdingsfestival missen omdat je moest werken, dan krijg je in 2018 de kans om een festival te bezoeken. De meeste bedrijven geven hun werknemers namelijk vrij op Bevrijdingsdag 2018.

Hemelvaartsdag
Op donderdag 14 mei 2018 zijn de meeste Nederlanders vrij, we vieren dan Hemelvaartsdag. Op deze dag herdenken we dat Jezus Christus is opgevaren naar de hemel.

Pinksteren
Zo’n 1,5 week na Hemelvaartsdag staat Pinksteren op het programma. Net als Pasen is Pinksteren opgebouwd uit twee dagen, 1e pinksterdag en 2e pinksterdag. Tweede pinksterdag valt op maandag 25 mei 2018, de meeste Nederlanders zijn dan lekker vrij van hun werk.

Kerst 2018 – niet een maar twee vrije feestdagen!
Kerst valt in 2018 volledig in het weekend, geen vrije dagen dus helaas! Tenzij je natuurlijk in het weekend moet werken normaal gesproken. Kerstavond valt op een vrijdag, 1e kerstdag op zaterdag en 2e kerstdag op zondag.

Andere feestdagen

Naast de officiële feestdagen zijn er natuurlijk nog een hoop andere feesten die gevierd worden. Een zo’n feest is natuurlijk Sinterklaas. Wie is er niet opgegroeid met deze goed heilig man? Dit feest wordt gevierd op 5 december, zoals elk jaar het geval is.

Drie koningen 2018
Op dinsdag 6 januari 2018 is het Drie koningen. Tijdens deze dag herdenken Christenen een gedeelte uit de bijbel, namelijk uit Matt. 2:1-18. Hierin wordt het verhaal vertelt van de wijzen uit het Oosten die de pasgeboren baby Jezus Christus bezoeken.

Valentijnsdag
Heb jij een partner, vriend of vriendin? Dan kun je in 2018 wat leuks doen op Valentijnsdag. Deze dag valt op zaterdag 14 februari. Weken voor deze dag maken winkels al reclame met leuke cadeautjes die je voor je geliefde kunt kopen.
Heb je een oogje op iemand, maar nog geen relatie? Wellicht een leuk idee om hem of haar in 2018 eens leuk te verassen op Valentijnsdag.

Carnaval
Van zondag 15 februari tot dinsdag 17 februari 2018 kun je genieten van Carnaval. Tijdens deze dag kun je helemaal los gaan. Koop een leuke outfit en geniet van het eten en drinken. Vooral in het Zuiden van het land staan alle steden op de kop tijdens dit jaarlijks terugkerend feest.

Zomer en wintertijd 2018
Hoe zit het met de zomer- en wintertijd in 2018? 29 maart 2018 mogen we de klok een uurtje vooruit zetten, dan gaat namelijk de zomertijd in. Op 25 oktober 2018 mag de klok weer een uurtje terug en gaan we de wintertijd weer in.

Oudejaarsdag 2018
Aan het eind van het jaar is het oudejaarsdag, we maken ons dan op voor 2016. Een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. Ben jij er klaar voor?

Trackback from your site.